Nederlandse bedrijven in Australië

Steeds meer Nederlandse bedrijven vestigen zich in Australië. Dit komt onder andere doordat beide landen veel waarde hechten aan internationale vrijhandel, innovatie en openstaan voor buitenlandse bedrijven. Vooral veel grote bedrijven zoals Philips, Rabobank, Ing, Shell, Unilever en Heineken hebben zich al gevestigd in Australië. Ook zijn er veel Nederlandse particulieren die een eenmanszaak zijn begonnen in Australië.

Samenwerking Nederland en Australië

Nederland en Australië werken tegenwoordig op verschillende gebieden samen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een watermissie van de Nederlanders in Australië. In Australië waren de geleerden op het gebied van waterbeheer vooral gespecialiseerd op het gebied van droogte. De Nederlanders konden hierdoor hun kennis en ervaring over het omgaan met hoog water delen met de Australiërs. Andere samenwerkingsverbanden zijn bijvoorbeeld geweest de missie in Afghanistan en het voorzetten van cultureel erfgoed uit de VOC-periode.

Connecties

Wanneer je een baan zoekt in Australië is het handig om Nederlandse connecties te hebben. Als Nederlander in Australië ben je toch “anders” dan de lokale bevolking. Hierdoor is het aan te raden om de eerste maanden vooral veel aan je connecties te werken. Je kunt hier zelfs in Nederland al mee te beginnnen. Ook kun je wanneer je connecties met Nederlanders hebt eerder contacten krijgen met de Australische bevolking en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

Nederlandse bedrijven vinden

Voor een overzicht van alle Nederlandse bedrijven in Australië kun je kijken op de website van de Australische ambassade. Hier kun je ook contactgegevens van de bedrijven vinden. Met deze contactgegevens kun je gemakkelijk vacatures vinden, contact opnemen met Nederlandse ondernemers voor meer informatie of open sollicitaties versturen.