Verhuizen naar Australië

Wanneer je een huis gevonden hebt in Australië is de volgende stap het verhuizen van de spullen die je graag wilt meenemen naar je nieuwe huis. Om dit zo georganiseerd en veilig mogelijk te doen zullen wij hieronder wat informatie geven die je kan helpen bij het verhuizen.

De verhuizing

Tijdens het verhuizen naar Australië geef je je spullen een tijdje uit handen. Daarom wil je natuurlijk dat er goed en voorzichtig met je spullen omgegaan wordt. We raden je daarom aan om voor een erkende verhuizer te kiezen. Deze verhuizers moeten zich houden aan speciale regels en afspraken die de Erkende Verhuizer gemaakt heeft. Ook worden deze verhuizers regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Je kunt gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van de verschillende verhuisbedrijven door het formulier op deze pagina in te vullen.

Vervoer

Het intercontinentaal verhuizen kan via vliegtuig of boot. De spullen worden dan veelal ingeladen in stalen containers of houten kisten. De Nederlandse verhuizer laadt de goederen in Nederland. In Australië zal meestal een partnerbedrijf van de Nederlandse verhuizer de spullen weer lossen en de rest van de verhuizing regelen. Bij erkende verhuizers kun je er van op aan dat de Australische partner betrouwbaar is.

De spullen

Je inboedel moet voor deze lange reis goed ingepakt zijn. Daarmee vermindert u de risico’s tijdens de verhuizing. Wanneer je onzeker bent over je eigen inpakkunsten kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf je spullen te laten inpakken. Deze dienst wordt echter niet door alle verhuisbedrijven aangeboden. Wanneer je een gedeelte van je inboedel wilt achterlaten in Nederland, kun je een opslagplaats huren via je verhuisbedrijf.

Verzekering

Bij de verhuizing is het handig om goed verzekerd te zijn. Dit voor het geval er onderweg iets gebeurt met je spullen. Hiervoor kun je meestal gedeeltelijk de verhuizer aansprakelijk stellen. Dit is afhankelijk van de situatie en de verhuizer. Bij erkende verhuizers wordt er meer vergoed dan bij de meeste wettelijk verplicht is. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen voor de verhuizing af te sluiten bij je verhuizer. Vraag hiervoor je verhuizer om meer informatie.

Post

Je kunt via postNL je post laten bezorgen in het buitenland voor een klein bedrag per maand. Zo krijg je ook in Australië al je post binnen en kan je zien waar je nog je adres moet veranderen of verhuizing moet doorgeven. Daarnaast hebben de nieuwe bewoners van je huis zo geen last van jouw post en mis jij geen belangrijke post!

Niet vergeten

Wanneer je echt op het punt staat om te vertrekken kun je deze dingen nog een laatste keer checken:

– Meenemen: paspoorten (die nog geldig zijn), internationaal rijbewijs, internationaal verzekeringspasje, etc.
– Gas, elektriciteit en water allemaal uitgeschakeld/afgesloten
– Geen huisdieren opgesloten achterlaten
– Je medische dossier in het engels meenemen voor je nieuwe huisarts in Australië