Visum Australië

Wanneer je op zoek bent naar een visum voor Australië heb je keuze genoeg. Er zijn 160 verschillende visa te vinden met allemaal een eigen strikte en uitgebreide selectieperiode. Het is dan ook niet mogelijk voor iedere situatie het beste visum te beschrijven. Eén van de eisen waar je aan moet voldoen is dat je moet kunnen aantonen wat voor positief effect je kunt hebben op de Australische economie. Het is hiervoor handig om eerst een baan te hebben voordat je een visum aanvraagt, zodat je via je baas misschien wat dingen kunt regelen. Om een zo groot mogelijke kans op een visum te hebben is het aan te raden om een emigratiebureau in te schakelen die je helpt met het aanvragen.

Emigreren

Voordat je gaat emigreren kun je een “immigration agent” om hulp vragen. Deze kan je helpen met je visum en precies voor je situatie uitzoeken wat de beste opties zijn. Vooral wanneer je in een moeilijke situatie zit kan dit een goede keuze zijn. Natuurlijk kun je ook zonder hulp je visum aanvragen. Er zijn verschillende soorten visa die je kunt aanvragen, welke je moet hebben ligt helemaal aan je persoonlijke omstandigheden en waarom je gaat emigreren. De volgende emigratievisa zijn er:

– Familie visum
– Skilled visum
– Refugee, Humanitarian, Special Humanitarian and Special Assistance

In een visa wizard kun je je persoonlijke situatie invullen. Hiermee kun je zien welke visa het meest geschikt is. Link naar visawizard.

Zakelijk visum Australië

Wanneer je alleen zakelijk naar Australië moet dan zijn hier verschillende visa voor. Met één van deze zakelijke visa kun je verschillende keren per jaar 90 dagen per bezoek in Australië verblijven voor je werk. Ook kun je wanneer je al een bedrijf of werk heeft in Australië maar nog wel in Nederland woont gemakkelijker aan een visum komen. Dit ook door de speciale visa voor “business people”.

Studentenvisum

Voor studenten zijn er ook veel verschillende visa waar uit gekozen moet worden. Dit heeft te maken met welke studie of studieonderdeel je gaat volgen in Australië. Het beste wat je hier kunt doen is contact opnemen met de universiteit of hogeschool. Die hebben alle informatie over welk visum bij welke opleiding hoort. Een paar voorbeelden van verschillende visa zijn onder andere: voor uitwisselingen, master, bachelor en voor alleen colleges Engels.

Toeristenvisum

Met een toeristisch visum voor Australië kun je ook 3 maanden studeren. Het is alleen verboden om er mee te werken. Het toeristenvisum kan niet verlengd worden naar mate de studie langer duurt. Voor jongeren van 18 t/m 30 jaar is er ook een speciaal visum aan te vragen waarmee gewerkt kan worden, een paar maanden mee gestudeert mag worden of gewoon om vakantie te houden. Zie hiervoor: Link naar werken in australië.