Taalcursus in Australië

Ben je van plan om naar Australië te emigreren, er een studie te gaan volgen of simpelweg op reis te gaan in the Land Down Under en kun je je nog niet heel goed redden in het Engels? Dan is een taalcursus een absolute must.

Officiële taal

De officiële taal in Australië is Engels. Dit wordt dan ook gesproken door het merendeel van de bevolking. Het Australisch Engels verschilt op diverse manieren van het Engels in Groot-Brittannië. Het ‘Strine’, zoals het ook wel genoemd wordt, is een taal zonder grammatica. De woorden worden letterlijk geschreven zoals je ze uitspreekt. Australiërs korten ook vaak af en gebruiken vreemde (grappige) woorden. Bijvoorbeeld zeggen ze G’day (goedendag) als ze elkaar zien, is een Vegie een groente en noemen ze praktisch iedereen Mate.

Waarom een taalcursus in Australië

Niet iedereen kan natuurlijk even goed Engels spreken. Het is belangrijk dat je de taal goed onder de knie hebt, zodat je niet vastzit bij het kleinste probleem dat zich voordoet. Je kan zelfstandig een taalstudie doen, maar dan heb je niet de kans om het Australische accent te leren. Bij het volgen van een taalcursus krijg je natuurlijk wel de mogelijkheid om de bewoners gemakkelijk te leren verstaan en te begrijpen. Je hoeft geen lange, saaie taalcursussen te gaan volgen, maar een beetje hulp bij het leren van een taal is zeker handig!

Plaatsen

Als je naar Australië emigreert is het eerste wat je besluit de stad waar je gaat wonen. Elke plek in Australië heeft natuurlijk zijn eigen specifieke kenmerken. Denk hierbij aan de eeuwenoude geschiedenis van Sydney, de prachtige cultuur van Melbourne en het optimale klimaat in Brisbane. Het is vanzelfsprekend dat je op deze plaatsen een Engelse taalcursus kunt volgen. Het aanbod van taalcursussen is daar dan ook aanzienlijk groter dan op de minder bekende plekken in Australië.

Soorten cursussen

Er bestaan verschillende soorten taalcursussen in Australië. Je kunt er via meerdere instellingen een cursus volgen. Een goede organisatie op het gebied van taalreizen is Education first.

Je kunt bij Education First kiezen voor:
– Een intensieve cursus: Deze cursus is bedoeld om zo intensief mogelijk, zoals de naam al zegt, het Engels onder de knie te krijgen. Je zult er in een periode van 2 tot 52 weken klaargestoomd worden tot een echte pro! De taalcursus bevat 32 lessen van 40 minuten per week. De lessen worden ´s morgens en ´s middags gegeven door bekwame leerkrachten.

– Een algemene cursus: Ideaal voor studenten die de meest noodzakelijke taaldisciplines willen beheersen. Deze duurt 2 tot 52 weken en bevat 26 lessen van 40 minuten per week.

– Een basis cursus: Voor studenten die de basis van het Engels willen leren. Deze cursus bestaat uit 20 lessen van 40 minuten per week. Je hebt hierbij nog genoeg tijd om uitstapjes te maken of voor ontspanning.